BMI-kalkulátorUgrás a BMI-táblázathoz »

Táplálkozási piramis

Táplálkozási piramis

A táplálkozás bűnbakjai: nem a zsírok

Minden bizonnyal az egyik legtöbbet emlegetett tápanyag manapság a zsír. Közkedveltek, hiszen fokozzák az ételek élvezeti értékét, számos fűszer aromaanyaga zsírban oldódik, mégis ezeket a nagy energiát szolgáltató molekulákat teszik felelőssé számos súlyos betegség kialakulásáért, sokan pedig az egészségtelen életmód egyik mutatójának tekintik őket. Azonban nem száműzhetjük az összes zsírt, szükség van rájuk az egészséges táplálkozásban is. Éppen emiatt fontos, hogy minél többet megtudjon róluk.

Folytatás »

Górcső alatt egy folyamatosan fogyókúrázó – ennek ellenére túlsúlyos – hölgy étrendje

Egy jól összeállított étrend azon felül, hogy biztosítja az egyén személyre szabott energia- és tápanyagigényét, változatos, kiegyensúlyozott, és élvezhető is kell legyen, hiszen a táplálkozás biológiai szükségletén kívül örömforrásként is szolgál. Nem könnyű mindezeket összehangolni, amire az alábbi étrend is kitűnő példa. Az elemzés egy szellemi munkát végző, középkorú, fizikailag inaktív hölgy étrendjét veszi górcső alá, aki már több, mint tíz éve próbál lefogyni, ám ezen idő alatt húsz kilót hízott. Az eredménytelenség bírta rá a döntésre, hogy szakemberhez forduljon.

Folytatás »

Egészséges táplálkozás és étrend-kiegészítők

Bizonyára mindenki számára ismert fogalom az étrend-kiegészítő, helytelenül használva, ám szintén ismerten a táplálék-kiegészítő. A magyar lakosság nagy része, utasításra vagy saját megfontolásból például a téli időszakban gondoskodik a vélt vagy esetleg valós vitamin- és ásványianyag-hiányról.

Folytatás »

Elindultunk

Elindult a kérdezd a dietetikust oldal, örömmel várunk minden kedves látogatót!

Kövess minket a facebook-on is!